22 augustus 2014
 

Nieuwe huizen in Weegbreestraat

Uit de Gooi- en Eemlander van vrijdag 22 augustus:

"SOEST - Als er geen zwaarwegende bezwaren uit de buurt komen, worden er tien betaalbare woningen (onder de twee ton) en vier wat duurdere woningen in de Weegbreestraat gebouwd.

De betaalbare woningen zijn een compensatie voor de dure woningen die projectontwikkelaar Van der Wardt B.V. in de Bosstraat gebouwd heeft. De huizen zaten al langer in de planning.

Op 14 februari 2011 is er een informatieavond geweest. Daarin zijn weliswaar kritische vragen gesteld, maar er bleek niet uit dat de buurt tegen de plannen was. Nadien heeft Van der Wardt B.V. een ontwerpwijzigingsplan opgesteld, dat inmiddels door de gemeente is goedekeurd. Dit plan past in het bestemmingsplan en voldoet aan alle eisen vanuit ruimtelijke ordening. Zo wordt bijvoorbeeld de bomenrij tussen de nieuwbouw en het flatgebouw gespaard en zijn er voldoende parkeerplaatsen.

Het plan wordt nu zes weken ter visie neergeled. De omwonenden worden hierop gewezen in een brief. De projectontwikkelaar hoopt dat er geen kink meer in de kabel komt, omdat de planvorming al lang geduurd heeft en de woningmarkt nu opleeft."

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep