20 augustus 2014
 

Crematorium Gooi in Laren langs A27

uit de Gooi- en Eemlander, d.d. 19-08-2014/22.00 uur, door redactie Hilversum:

"LAREN- Het 'Gooisch Crematorium' komt in Laren langs de A27, op de grens met Baarn en Hilversum. Burgemeester en wethouders van Laren hebben de knoop doorgehakt.

Het crematorium is het antwoord op de stijgende vraag naar deze uitvaartvoorziening in de sterk vergrijzende Gooise regio. Gooiers zijn op korte afstand nu nog aangewezen op crematoria in Bilthoven, Amersfoort en Almere. Het plan voor het ruim 3000 vierkante meter grote terrein 'De Molshoop' (tussen de A27 en zorginstelling Sherpa) is gemaakt door projectontwikkelaar Van der Wardt uit Eemnes. Voor de exploitatie werkt Van der Wardt samen met lokale uitvaartondernemers.

Projectontwikkelaar Jos van der Wardt verwacht dat de bouw van het crematorium volgend jaar kan beginnen. "Als alles meezit is het operationeel in het derde of vierde kwartaal 2016."

De Eemnesser heeft lang moeten wachten op de Larense besluitvorming. In 2012 en 2013 was het toenmalige college ook positief, maar telkens kwam er een kink in de kabel. Met name de mogelijke vestiging van een crematorium op Crailo langs de A1 zweefde boven de uitvaartmarkt. De gemeente Laren hield daar rekening mee, onder meer om Crailo-grondeigenaar provincie Noord-Holland en regiogemeenten niet voor het hoofd te stoten. Maar onlangs heeft wethouder Ton Stam dat dilemma opgelost in een gesprek met gedeputeerde Jaap Talsma. Voor de VVD-wethouder telde verder mee dat "een ondernemer na drie jaar aan het lijntje te zijn gehouden, van de gemeente een ja of een nee mag verwachten". En het is een ja geworden, want het college is enthousiast. Niet in de laatste plaats, omdat er aan een dergelijke voorziening ook grote behoefte bestaat in het Gooi."

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep