24 augustus 2-13
 

uit de Amersfoortse Courant van 24-08-2013

door Piet van Dijk

"Nieuwe wijk in Eemnes - 500 huizen in 16 jaar

EEMNES - de bouwbedrijven Vos & Teeuwissen, Van Wijnen en Van der Wardt hebben met de gemeente Eemnes een consortium opgericht voor de bouw van 500 huizen in de Zuidpolder.

Voor Eemnesser begrippen is dat een forse uitbreiding sinds vele jaren. Het dorp met z'n 8800 inwoners en 4000 woningen heeft sinds de jaren tachtig niet meer zo'n groot project onder handen gehad. Het gaat om een terrein van 38 hectare tussen de Wakkerendijk, de A27, de Zuidsingel en een sloot. In 2006 werd Eemnes in de plannen van de NV Utrecht - een platform van Amersfoort, Utrecht en Hilversum - nog genoemd als uitbreidingslocatie voor 3000 woningen in de periode van 2015 tot 2030. Toen Eemnes op z'n achterste benen stond, werd deze optie al snel ingetrokken. Eemnes wil langzaam wennen aan de wijk.

Daarom worden er per jaar maar gemiddeld dertig nieuwe woningen toegestaan. Dat betekent dan dat de wijk er pas over zestien jaar staat. Er komt ook een klein bedrij venterreintje van vier hectare dat grenst aan bedrijventerrein Bramenberg van begin jaren negentig. Vos & Teeuwissen is een dochter van bouwbedrijf Heijmans. Heijmans is dit jaar al gestart met de voorbereiding voor de bouw van de eerste zestig woningen. De verkoop daarvan begint nog dit jaar, de eerste bouwvakker zal pas volgend jaar in het gebied aan het werk gaan. „In totaal bouwen we circa 245 woningen," zegt woordvoerder Arjan Hofman. „De rest wordt gebouwd door de twee andere bouwers."

SCHOOL
Het gebied sluit in het noorden aan op de Zuidbuurt en wordt ontsloten via de Zuidsingel. Er komen behalve een basisschool met buitenschoolse opvang geen andere voorzieningen in de wijk. Wel
worden er mogelijkheden geschapen om zorgwoningen te bouwen en woningen voor begeleid wonen."

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep