23 augustus 2013
 

uit de Gooi- en Eemlander: Ridderspoor klaar voor opening

"HILVERSUM - van de 22 appartementen in Ridderspoor aan de Koninginneweg 83 in Hilversum zijn er tot nu toe pas zeven verhuurd. Toch maakt projectleider Jarcine Spaander van de King Arthur Groep, een AWBZ erkende thuiszorgorganisatie, zich nog geen zorgen over een straks leegstaande kleinschalige woonvoorziening.

'Er is veel interesse, veel mensen denken er nog over na' zegt Spaander die ook een deel van de bouwbegeleiding voor haar rekening nam. Dit in samenwerking met Gavin Hoogeveen van Eemland Wonen, eigenaar van het pand. Het 'grote huis en geen verpleeghuis' zoals Spaander omschrijft, voor mensen met dementie is afgelopen week definitief opgeleverd en de eerste bewoners kunnen er volgende maand in.

Op 25 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen geïnteresseerden nog eenmaal het pand bekijken. Zij treffen op de begane grond gezamenlijke woonkamers 'met eigen sfeer en inrichting', een bibliotheek- en hobby/werkruimte en zelfs een thuisbioscoop. De eigen kamers zijn boven. De meubels, die King Arthur Groep vanuit het hele land en België voor dit project in ontvangst mocht nemen, zijn de afgelopen maanden door professionals en vrijwilligers gerestaureerd en gestoffeerd en starten nu, net zoals de bewoners, een nieuwe fase in hun leven. Spaander: 'Met deze bijzondere inrichting creëren wij een leefomgeving die past bij de belevingswereld van onze bewoners, mensen die niet meer veilig thuis kunnen wonen. Dit pand is dus goed voor hun veiligheid en helpt tegen eenzaamheid.'

In september is de officiële opening en op 22 september wordt een rock en rollatorrace gehouden met als afsluiter een veiling voor het goede doel. Voorafgaand aan de veiling zijn er nog kijkdagen."

klik op het PDF logo voor het krantenartikel

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep