8 juni 2013
 

uit de Gooi- en Eemlander: Van der Wardt wil twee woonzorgcomplexen aan rand Soest Bouwen

"Dringend behoefte aan"
Door: Hans van Keken (Gooi- en Eemlander)

Soest - Twee woonzorgcomplexen tussen de Kerkstraat en de Ferdinand Huycklaan in Soest, dat is wat de Eemnesser projectontwikkelaar Van der Wardt wil bouwen. Een opvallend project, op de plek waar nu nog weilanden liggen. Niet iedereen in de buurt is er blij mee, maar het Soester college zet het licht op groen.

"Dit is een van de weinige nieuwe plekken in het dorp", legt Johan Zijtveld van Van der Wardt uit. Hij is blij dat het plan na jaren overleg eindelijk van start kan. "Er is dringend behoefte aan dit soort huisvesting in de regio", legt hij uit. Hij vertelt al een paar jaar bezig te zijn met plannen voor het gebied, met meerdere gegadigden. Soester Jasper van der Linden gaat begeleid wonen project Samen Thuis starten voor vijftien jongeren met een licht verstandelijke handicap uit Soest en omgeving. Zij krijgen allen een eigen appartement met voorzieningen, maar kunnen indien gewenst, wel gezamenlijk koken en eten.
Zorginstelling Sherpa is waarschijnlijk de gegadigde voor het andere appartementengebouw. Daarin kunnen dertig licht verstandelijk gehandicapten begeleid wonen. Op het terrein (achter Huycklaan 26) mogen van het college ook een twee-onder-een-kapwoning en een vrijstaande woning gebouwd worden. De projectontwikkelaar is blij met de steun voor het plan, en zegt sowieso niet te klagen te hbben over werk op dit moment. "Aan de Noorderweg (vml. zusterhuis, red.) gaan we aan de slag, en aan de Weegbreestraat kunnen we ook veertien appartementen bouwen." Op een presentatie onlangs in het nabijgelegen Café Centraal was er bijval voor de plannen, maar ook kritiek, met name vanuit de Kerkstraat. Buurtbewoonster Jennie Theunissen is bijvoorbeeld erg kritisch. "Dat dit college, met een hoge mate van groen op de politieke agenda, überhaupt medewerking zou willen verlenen aan bouwplannen op deze agrarische locatie in het oude gedeelte van Soest, vind ik onbegrijpelijk" laat de buurtbewoonster weten."

Klik op het PDF logo voor het krantenartikel met foto

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep