16 november 2012
 

Hoofdlijnenakkoord Zuidpolder ondertekend

Eemnes, vrijdag 16 november 2012
Gemeente Eemnes en marktpartijen hebben het hoofdlijnenakkoord woningbouw Zuidpolder ondertekend. Dit gebeurde in het weiland naast het BEL-kantoor, dichtbij de plek waar vanaf 2013 gestart wordt met de woningbouw. In het hoofdlijnenakkoord hebben partijen afgesproken op welke manier de nieuwe woonwijk gebouwd gaat worden. De marktpartijen zijn Van Wijnen, Vos & Teeuwissen en de Van der Wardt Bouwgroep. De onderhandelingen zijn begeleid door Brink Groep.

Wethouder Jaap Bood sprak de aanwezigen toe op deze belangrijke dag. Hij vertelde dat ondanks de landelijke stagnatie in de woningmarkt Eemnes er juist wel voor kiest om te ontwikkelen. “Er is wel degelijk behoefte aan extra woningen, zeker in het midden van het land. Belangrijk is wel dat je woningen bouwt die aansluiten bij de woonbehoeften van de mensen. Dus geen standaard bouw, maar maatwerk. En dan op zo’n manier dat je niet de hoofdprijs betaalt voor dat maatwerk.” De gemeente Eemnes en de marktpartijen willen dat doen door te werken met een open planproces. Dat betekent dat woonconsumenten bij de ontwikkeling van de wijk al invloed krijgen op hoe de woningen er uiteindelijk uit komen te zien.

Veel woongenot
Dat open planproces is ook een wens van de marktpartijen. In de toespraak die de heer Oudendorp namens de marktpartijen hield, vertelde hij dat de woningbouw in de Zuidpolder vraag gestuurd gaat plaatsvinden. “We zullen daarom in een vroeg stadium potentiële bewoners betrekken in de planvorming. Samen met de gemeente zetten we ons om er een prachtige wijk van te maken met veel woongenot.”

Naast een mooie wijk, moet de Zuidpolder ook een duurzame wijk worden. De eis die er op dit moment ligt gaat verder dan de landelijke eisen. En de gemeente wil meer duurzame maatregelen stimuleren, zoals het gebruik van zonneboilers en warmteterugwinning. Maar ook duurzaamheidpakketten aanbieden als optie voor woningkopers, met bijvoorbeeld de mogelijkheid om in plaats van dakpannen een volledig dak van zonnepanelen aan te bieden. Wethouder Jaap Bood: “Als we erin slagen om de vraag van de woonconsument werkelijk te bedienen, dan slagen we er ook in om een nieuwe prachtwijk in Eemnes te laten ontstaan.”

Fotobijschrift: vlnr: de heer Bood (wethouder), de heer Oudendorp (Vos & Teeuwissen), de heer Van der Wardt (van der Wardt Bouwgroep), de heer Mulder (Van Wijnen) en de heer Van Benthem (burgemeester). Foto studio Kastermans.

Noot voor de redactie
Dit persbericht is een gezamenlijk bericht namens de gemeente Eemnes, Vos & Teeuwissen, van der Wardt Bouwgroep en Van Wijnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert-Jan van Baal (Communicatie) tel. 035-751 33 16, gert-jan.vanbaal@belcombinatie.nl. Of kijk op www.zuidpolder.eemnes.nl.

klik hier voor het PDF document

 

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep