24 januari 2012
 

Ibiza-villa verrijst in Soest-Zuid

'Een ware revolutie voor de traditioneel gebouwde wijk Soest-Zuid. Op het voormalige bedrijventerrein aan de Schoutenkampweg 48 verrijzen nog dit jaar vijf hypermoderne vrijstaande villa's.

"Strak, kubistisch vormgegeven superhuizen met een overdaad aan daglicht. Dit type heb je nog niet in Soest", jubelt makelaar Alex van Wijk. De zogeheten grasduinvilla's komen op het 'achteraf-terrein' waar voorheen Hendrikse Wegenbouw en Hilhorst Staalconstructie waren gevestigd. De toegangsweg tot het autoluwe hofje komt in de de Schoutenkampweg. Van Wijk voorspelt een trend. "Vrijwel alle nieuwbouw was traditioneel, jarendertigstijl. Dat worden mensen een keer zat. Deze hypermoderne huizen trekken een leuke doelgroep kopers. Veel ondernemers, met gevoel voor sfeer en trends. Mensen die op de muziek vooruit lopen. Dit type huizen is bekend op Ibiza, alleen het zwembadje ontbreekt in dit geval. Wat mij betreft gaan we meer van deze woningen in Soest zien." De onderhoudsvrije, energiezuinige bungalows met enorme glasgevels, zijn van alle gemak voorzien. Denk aan een luxe woonkeuken, twee badkamers met ligbad, open haard, volledig aangelegde tuin, gestuukte wanden en hoge plafonds en inpandige garage. Hangt wel een prijskaartje aan van € 695.000 tot € 710.000.

Veertigers

De verkoop start vrijdag en zaterdag. Tot nu toe komt de belangstelling uit een onverwachte hoek. Van Wijk: "We dachten aan zestigplussers die een groot huis achterlaten, maar nog niet toe zijn aan een appartement. Mensen die comfortabel willen wonen, met een behapbare tuin. Maar ik sta ervan te kijken hoeveel veertigers met kinderen dit huis helemaal geweldig vinden." Van der Wardt uit Eemnes bouwt het project. "Niemand durft, of kan het aan in deze tijd. Van der Wardt wel. Een kans, want er is zeker vraag." '

bron: Gooi- en Eemlander
door: Annemarie de Jong

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep