12 januari 2011
 

Schot in bouw Koninginneweg

Dementerende ouderen overburen van de Vorstin.

Als alles volgens plan verloopt kan deze zomer gestart worden met de bouw van een wooncomplex voor licht dementerende ouderen aan de Koninginneweg.

Het complex komt op de plaats van de voormalige Alfa Romeogarage Hoogeveen. Dit pand is vijf jaar geleden gekocht door de Van der Wardt Bouwgroep in Eemnes. Een plan voor de bouw van tien vrijesectorappartementen werd halverwege 2009 afgeblazen. "Daar was door de crisis geen markt voor," licht Johan Zijtveld van Van der Wardt toe.
Omdat in Hilversum te weinig plekken voor 'zorg met wonen' zijn, werd het huidige plan ontwikkeld. Dit behelst 24 wooneenheden voor envenzoveel (met name licht)dementerende ouderen, en enkele gezamenlijke huiskamers. "Dit is een superplek zo vlakbij de markt en het centrum." Na de bouw verkoopt Van der Wardt het kleinschalige zorgcomplex aan corporatie Eemland Wonen, die het verhuurt aan King Arthur Groep uit Amersfoort. De omwonenden staan volledig achter de plannen, meldt Zijveld.
De oude garage is in december vorig jaar (op verzoek van de gemeente) dichtgetimmerd om vandalisme en brandstichting te voorkomen. De huidige aanblik is ook Zijtveld een doorn in het oog. "Maar dit is de enige manier om de gemeente tot actie te bewegen."
Dat in het raadhuis het licht nog niet op groen is gezet, heeft te maken met de nabijheid van de spoorlijn. Omdat de toekomstige bewoners 'minder zelfredzaam'zijn, gelden zwaardere veiligheidseisen. Zijtveld heeft er alle vertrouwen in dat met diverse maatregelen het eigenlijk te verwaarlozen risico van een calamiteit op het spoor kan worden beperkt. Onder meer door het plaatsen van een keerwand achter het pand tegen (bijvoorbeeld) brandende bezine, die uit een gekantelde treinwagon stroomt en het aanbrengen van interne ventilatie in geval er bij een treinongeluk giftige gassen vrijkomen.

Bron: De Gooi- en Eemlander

Koninginneweg Hilversum appartementen licht dementerende ouderen

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep