09 november 2009
 

Elco Brinkman opent nieuw bedrijfspand Van der Wardt

Het nieuwe bedrijfspand van bouwbedrijf Van der Wardt is vrijdagnamiddag officieel in gebruik genomen. Het pand staat prominent aan de Bisschops- en Eemweg. In samenwerking met de directeuren Jos en Thom van der Wardt verrichtte oud-minister Elco Brinkman, tegenwoordig voorzitter van Bouwend Nederland, de opening. De belangstelling voor de feestelijke receptie was overweldigend.

De nieuwbouw onderstreept de groei en de verdere groeiambities van Van der Wardt. Met name de combinatie van het bouwbedrijf en de tak van projectontwikkeling blijkt in deze tijd een goede keuze. Directeur Jos van der Wardt vertelt: “Juist in deze economisch roerige tijden is het belangrijk om bewust te blijven investeren in personeel, huisvesting en duurzame oplossingen. Door ons nieuwe bedrijfspand, de sterk groeiende ontwikkelingstak en de zich verbeterende economische vooruitzichten zijn wij klaar voor de toekomst.”Met duurzame bouwoplossingen heeft Van der Wardt bij de realisatie van het nieuwe bedrijfsonderkomen serieus naar de toekomst gekeken. De uitdaging was om in de inmiddels volgebouwde strook bedrijfsterrein een strak en modern gebouw neer te zetten. Door de open kopgevels biedt het pand een optimale beleving met de polder enerzijds en de rivier de Eem anderzijds.

Het gebouw is verdeeld in drie lagen waarbij de koperen tussenlaag als centraal hart aan alle zijden uitsteekt. De grote dakoverstekken dienen als permanente zonwering en als luifel boven de entree. Daglicht wordt optimaal benut waardoor kunstmatig licht kan worden geminimaliseerd. Koelen en verwarmen gebeurt volledig CO2 neutraal met koude- en warmteopslag. Verder is het dak voorzien van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken.

Bouwbedrijf Van der Wardt is in 1938 opgericht door de grootvader van de huidige directeuren Thom en Jos van der Wardt. In de laatste vijftien jaar is Van der Wardt gegroeid en heeft de onderneming zich gespecialiseerd in de realisatie van luxe en vaak vrijstaande woningen. Het bedrijf richt zich ook op de bouw van bedrijfspanden, renovatie en onderhoud.

Eind jaren negentig is gestart met projectontwikkeling, de laatste jaren heeft dat een grote vlucht genomen. Dit betreft ontwikkeling van binnenstedelijke gebieden, bedrijfsterreinen, uitbreiding van wijken, ontwikkelingen in de zorg en voor woningbouwcorporaties.

Bron: Baarnsche Courant

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep