15 februari 2010
 

Bouwplan voor Bos en Duin

SOEST - Bouwbedrijf Van der Wardt uit Eemnes en O&B Vastgoed uit Soest gaan dit jaar op drie plaatsen in Soest in totaal twintig wo~gen voor starters, twintig twee-ondereen kappers en twee vrijstaande vila's bouwen. Van zes starterswoningen aan de Laanstraat begint de bouw in maart.

Deze woningen zijn alle zes inmiddels verkocht. De bouw van veertien starterswoningen aan de Weegbreestraat begint dit najaar.De verkoop daarvan zal ook in die periode beginnen.

De beide complexen met minder dure starterswoningen dienen als compensatie voor de beduidend duurdere woningen. Die moeten in Soest-Zuid aan de Bosstraat verrijzen, op het terrein van het vroegere Bos en Duin. Het gaat om woningen met een inhoud van 750 m3, volgens de bouwer 'luxueus afgewerkt' en met een rieten kap.

"Het past binnen de nieuwe structuurvisie Bosstraat, waar de groene omlijsting een centrale rol speelt", aldus de bouwers. Enkele weken geleden maakte Soester bouwbedrijf Van de Grift al bekend ook aan de Bosstraat te gaan bouwen: elf vrije sector woningen op de hoek met de Den Blieklaan. Als compensatie komen er aan de Chalonhof/Beukeniaan twaalf woningen en 21 kleinschalige appartementen.

De bouwers zeggen ondanks de stagnerende huizenmarkt hooggespannen verwachtingen te hebben van de verkoop. "Standaard vier slaapkamers en twee badkamers, met een complete afwerking, maakt dat we denken hier een niche in de markt te kunnen invullen", aldus de twee bedrijven.

Komende donderdag onhult wethouder Middelkoop alvast het bouwbord aan de Laanstraat, de verkoop van de luxe tweekappers en vrijstaande woningen is op 16 eq 17 april bij het nieuwe pand van Van der Wardt aan de Eemweg bij de grens van Baarn en Eemnes. Makelaars Van Wijk en Buijs doen de verkoop.

Artikel Bouwplan voor Bos en Duin (pdf)

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep