17 februari 2010
 

Starterswoningen compenseren villabouw aan de Bosstraat

Van der Wardt Ontwikkeling b.v. uit Eemnes en O&B Vastgoed b.v. uit Soest hebben samen een drietal woningbouwprojecten ontwikkeld binnen Soest. Om het nijpende tekort aan betaalbare starterswoningen enigszins te verlichten worden aan de Laanstraat zes starterswoningen gebouwd. Tevens volgt in het najaar een plan van veertien starterswoningen aan de Weegbreestraat.

Deze plannen dienen tevens als 'sociale compensatie' voor een schitterend bouwplan aan de Bosstraat in Soest-Zuid, waar twintig tweekappers en twee vrijstaande villa's zullen worden gerealiseerd.

Deze woningen kenmerken zich door hun grote inhoud (750 m3), de ruime percelen, de uiterst luxueuze afwerking en de rietgedekte kap. Het bouwplan past volledig binnen de nieuwe structuurvisie Bosstraat, waar de groene omlijsting van het plan een centrale rol inneemt. Dit bouwplan is inmiddels stedenbouwkundig getoetst en ook de afdeling welstand van de gemeente Soest is bijzonder enthousiast.

Philip Schaap en Johan Zijtveld van resp. O&B en Van der Wardt hebben hooggespannen verwachtingen van de verkoop van de woningen. 'Ondanks de stagnerende huizenmarkt hebben we woningen ontwikkeld die nog niet eerder zijn gerealiseerd. Woningen met een inhoud van ruim 750 m3, met standaard vier slaapkamers en twee badkamers, zijn uniek. Tevens is de afwerking van de woningen bijzonder compleet. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de ontwikkeling van dit bouwplan een niche van de markt kunnen invullen’, merkt Zijtveld op. Dat wordt bevestigd door de grote interesse die de betrokken makelaars nu al hebben ontvangen op de diverse woningen.

60/40-regeling
Inmiddels zijn de starterswoningen allemaal verkocht door makelaar Deelen. Morgen – donderdag 18 februari - zal wethouder Middelkoop het bouwbord aan de Laanstraat onthullen. Middelkoop heeft zich altijd groot voorstander getoond van realisatie van betaalbare woningen binnen de gemeente Soest en bij de ontwikkeling voortdurend aangedrongen op de toepassing van de 6O/ 40-regeling (waarbij 'luxe' vrije-sectorwoningen worden gecompenseerd met 'sociale' woningbouw). Met de drie bouwplannen gezamenlijk wordt die compensatie meer dan ruimschoots gehaald. De bouw van de zes starterswoningen zal begin maart starten.

'Koudhoorn'
De verkoop van de starterswoningen aan de Weegbreestraat zal naar verwachting plaatsvinden in het najaar, terwijl de verkoop van de luxe tweekappers en vrijstaande villa’s in het plan ‘Koudhoorn’ (naar Koudhoornlaan. zoals de Bosstraat vroeger heette) op 16 en 17 april zal beginnen. Deze verkoopdagen worden gehouden in het nieuwe, hypermoderne en duurzame bedrijfspand van de Van der Wardt Bouwgroep aan de Eemweg in Eemnes. De verkoop is in handen van makelaars Van Wijk (www.vanwijkmakelaars.nl) en Buijs (www.buijsregiomakelaars.nl). De realisatie van genoemde plannen is in handen van Van der Wardt Bouw uit Eemnes, die ruime ervaring heeft in de realisatie van vrijstaande en luxe woningen. Info: info@vanderwardtontwikkeling.nl (035-53.83.527).

Bron: Soester Courant

Artikel Starterswoningen compenseren 'villabouw' aan de Bosstraat (pdf)

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep