10 maart 2010
 

Visitekaartje voor Eemnes

Het schot met het achtloops confettikanon, bij de feestelijke bouwstart van het gezondheidscentrum aan Torenzicht in Eemnes, zal de buren nog wel even bijblijven. Door de harde wind vlogen de lange papieren linten tegen de dakkapellen en bomen van omliggende woningen.

Het mocht de pret niet drukken. De zon scheen, de drankjes smaakten goed en de stemming zat er goed in. Eindelijk, na een aanloop van vier jaar, kan het gezondheidscentrum uit de grond worden gestampt. Het is voor de Baarnse corporatie Eernland Wonen het visitekaartje voor Eemnes, zoals directeur Hans van der Velden het in zijn toespraak noemde. Want de relatief bescheiden corporatie (circa 3.000 woningen) wil best meer bouwen in Eemnes, waar nu vooral De Alliantie de toon zet. Eemland Wonen heeft samen met het Eemnesser bouwconcern Van der Wardt grond in de Zuidbuurt, vlakbij het gemeentehuis.

Daar willen 100 woningen bouwen, waarvan 75 koopwoningen in de dure sector, vertelt Van der Velden. De winst van de 75 gaat ten dele naar de 25 huurwoningen, het bekende Robin Hood-principe. Ik wil zo snel mogelijk door met het nieuwe college wat nu wordt gevormd. In good partnership met de andere grondeigenaren Van Wijnen en Vos."

Het gezondheidscentrum wordt gerealiseerd voor Van der Wardt Bouw. Het ontwerp is van Molenaar&Bol&Van Dillen Architecten. Eemland Wonen is bijna rond met een lange lijst van huurders uit de gezondheidsector. Er komen onder andere twee huisartsenpraktijken in (Beelen en Weytingh & Kool), apotheek (Van der Lende), een psychologenpraktijk, de zorginstelling 3.0, een organisatie die voedingen leefstijladvies geeft en een massage-instelling.

Een prachtige dag voor Eemnes, vond burgemeester Roland van Benthem. Ook prachtig om te zien dat in tijden van recessie er altijd projecten zijn die gewoon doorgaan. Bij een dorp als Eemnes horen goede voorzieningen.Bouwen voor gezondheid is natuurlijk helemaal goed. Een mooi ontworpen gebouw dat past in de omgeving. Om de hoek van het Dorpshart van Eemnes.

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep