5 april 2019
 

Eemhof is klaar voor de komst van bewoners

Regionaal nieuws: Gooi- en Eemland, een artikel van Ronald Frisart

"EEMNES - De aanloop was lang, maar het eindresultaat mag er zijn. Op de begane grond van voormalig winkelcentrum De Eemhof in Eemnes is een modern woonzorgcentrum gerealiseerd voor mensen met zware dementie. Gistermiddag is de Amaris Eemhof geopend, voglende week nemen de 24 bewoners er hun intrek.

Zo'n vijf jaar lang stond de begane grond van De Eemhof leeg en te verloederen. Om schot in de zaak te krijgen stapte de gemeente in het vastgoed en liet aannemer Van der Wardt er aan de slag gaan. De gemeente trok er dik vier miljoen euro voor uit. Inmiddels is het woonzorgcentrum voor zestien jaar aan Amaris Zorggroep verhuurd. Amaris gaat de 24 bewoners het klokje rond intensief begeleiden en verzorgen.

De officiƫle opening vond gisteren plaats door het planten van een bij-vriendelijke boom. Dat planten deden de overburen (de jongeren van woongroep Happy Home), vertegenwoordigers van bouwer Van der Wardt en wethouder Sven Lankreijer gezamenlijk. Volgens een woordvoerster van Amaris is er bewust voor gekozen het openingsfeestje te houden voordat de bewoners arriveren. Voor deze kwetsbare mensen met dementie is hun eigen verhuizing al ingrijpend en onrust verwekkend genoeg, aldus de woordvoerster.

De bewoners worden ondergebracht in drie kleine woongroepen. Iedere groep krijgt een gezamenlijke huiskamer waar de dagelijkse activiteiten plaatsvinden. Elk van de bewoners krijgt een eigen woonruimte: een woon/slaapkamer plus een badkamer annex toilet. De appartementjes zijn er in vier varianten, die in oppervlakte uiteenlopen van 36 tot 40 vierkante meter."

(klik op de bijlage om het krantenartikel te zien)

deel deze pagina
zoeken
zoek 
in 

Bezoekadres

Eemweg 29b
3755 LC Eemnes

Telefoon

035 538 35 27

U vindt ons ook op

twitter facebook

Van der Wardt Bouwgroep is aangesloten bij
Bouwend Nederland
Woningborg Groep